L’Orquestra estrena ‘La Lledonereta’, primer premi del I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou

15 de enero de 2023 por
Ateneu Musical

El diumenge 15 de gener, l’Orquestra de la Societat Ateneo Musical de Cullera va estrenar a l’Auditori Municipal de Cullera La Lledonereta, una de les obres guardonades amb un primer premi al I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou, de l’Ateneo Musical.
La Lledonereta és una missa per a cor de veus blanques i orquestra. El seu compositor és Carles Pascual, nascut a Castelló l’any 1988. Amb esta obra, Pascual guanyà el primer premi de la categoria Obra per a Orquestra Juvenil i l’honor de ser interpretada per la Societat.
L'Orquestra de l’Ateneo es va encarregar de l’estrena mundial de La Lledonereta, sota la direcció de José Luís Grau Sapiña. La part coral la interpretà el Cor de l’escola de l’Ateneo, de Dunia Pérez, amb el recolzament del Cor de l’Ateneo, de Xelo González, i la veu solista de la soprano Aitana Grau.
A més de La Lledonereta, el públic va poder gaudir d’un extens repertori, amb obres com Andante Festivo (Jean Sibelius), Serenade n°2 KV101 (Wolfgang A. Mozart), Concert en flauta en Sol Major op. 29 (Carl P. Stamitz) amb Juan Ronda Molina com a flauta solista, Capriol Suite (Peter Warlock) i Estampas Mediterráneas (Leopoldo Magenti).
Este concert entra dins la programació del Cicle de Concerts d’Hivern de l’Ajuntament de Cullera, on l’Ateneo ha programat l’estrena de fins a 13 de les obres premiades al I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou.