L’Ateneo Musical estrena l’obra amb màxima puntuació del I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou

16 de julio de 2023 por
Ateneu Musical


La Banda Simfònica de l’Ateneo Musical de Cullera ha estrenat tres de les quatre obres amb més puntuació al I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou, concretament la primera, tercera i quarta, al concert "La nova creació per a Banda Simfònica" el passat dissabte a l'Auditori Municipal.

L'obra amb màxima puntuació va ser Bodas de Sangre, de León Pedro Durán. Es tracta d’un poema escènic que representa el llibre homònim de Federico Garcia Lorca. L’obra narra el casament d’un xic i una xica, encara que la xica continua enamorada de Leonardo, la seua primera parella, fet que ocasiona gran conflicte el dia de les noces. Bodas de Sangre va obtenir 98,72 punts, la màxima puntuació atorgada este I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou.

Les altres dues obres a estrenar són Les âges du Soleil, d’Eduardo Nogueroles, i Leviathan, de Julio Domingo. Les âges du Soleil és un recorregut per la vida d’una estrella, des del seu inici com a nebulosa de matèria còsmica fins convertir-se en una nana blanca. El Leviathan és una bèstia marina de l’Antic Testament i del Talmud jueu. Este poema simfònic es basa en les mencions de la criatura a la cultura cristiana.

En acabar el concert, el president de la Societat, Armand Calatayud, i el director de la Banda Simfònica i el Concurs de Composició, Ferrer Ferran, van donar a León Pedro Durán, compositor de l’obra amb màxima puntuació, un diploma commemoratiu pel seu assoliment.