L’Ateneo Musical de Cullera presenta el llibre del 125 aniversari

20 de diciembre de 2022 por
Ateneu Musical

La Societat Ateneo Musical de Cullera presentà el divendres 16 de desembre el llibre “125 anys fent música”, un apèndix del llibre del centenari que parla de la història de l’entitat els darrers 25 anys. A l’acte, dut a terme al saló d’actes de l’Ateneo, van participar el president de la Societat, Armand Calatayud; Ferran Sanz, cronista oficial de l’entitat i autor del llibre; i Joaquim Bosch, autor del pròleg.

La seua creació ha estat possible gràcies a la notable contribució de l’Ajuntament de Cullera, present a l’acte a través l’alcalde, Jordi Mayor, la regidora de Cultura, Sílvia Andrés, i el regidor de Música, Juan Carlos Alandete. Assistiren també Concepción Tello, Feliciano Falcó, Francisco Carrascosa i Juan Palomares, que foren presidents de la Societat durant els anys dels que parla el llibre.

Per al centenari de l’entitat, l’any 1996 es va publicar un primer llibre. Ara, 26 anys després, este apèndix explica tot el que ha viscut la Societat des de l’anterior publicació fins a 2021, els directors que han passat per les bandes i els nombrosos premis aconseguits per l’entitat.

La Societat Ateneo Musical de Cullera va ser fundada l’any 1895, com el nou llibre ha revelat. El descobriment d’una acta notarial permet confirmar el dia exacte de fundació de la Societat, el 18 de juny de 1895, un any abans del que es prenia com a data de creació.

Des d’aleshores, la Societat no ha parat de créixer: compta amb diverses agrupacions, a més de l’escola de música. Tot i tenir 125 anys, l’Ateneo continua modernitzant-se per seguir sent un referent al panorama musical valencià, espanyol i mundial.