L’Ateneo inaugura l’exposició ‘Dones Pioneres de l’Ateneu’

7 de marzo de 2024 por
Ateneu Musical

L’Ateneo Musical de Cullera va inaugurar ahir l’exposició Dones Pioneres de l’Ateneu davant de més de cent persones al Local Social, on romandrà oberta fins el diumenge.

Amb la presència de Jordi Major, alcalde de Cullera, i la regidora d'Igualtat, Marta Tur, junt a gran part de.la corporació municipal i representants de la societat civil de Cullera, començà l'acte per homenatjar a les dones pirris que en distintes vessants, dins i fora de la Societat, assumiren a títol individual noves funcions, noves iniciatives, nous projectes personals o col·lectius que suposaren un pas endavant en el camí de la igualtat.

A l’acte, a més, van participar els Representants Joves, Yabel Ibor i Ruth Tinka Sanz, i la Representant d’Honor, Joaquina Montagud, qui va fer entrega d’una rosa a cadascuna de les Dones Pioneres presents.

"Des de 1895, la dona ha estat present sempre en la nostra Societat, des de la seua fundació fins a hui, quasi sempre sense estar respectades ni reconegudes" afirmava el President de l’Ateneo, Armand Calatayud.

En la seua intervenció, Jordi Mayor ressaltà la lluita continuada de les dones i reivindicà el terme feminisme per a senyalar que, gràcies a eixe concepte, la igualtat entre homes i dones és hui una realitat.

Marta Tur, regidora d’Igualtat, va agrair a la col·laboració amb l'Ajuntament i la iniciativa de l'Entitat organitzant un esdeveniment de reconeixement a les dones. Un acte en el que s'anomenà i es va distingir a les dones pioneres presents.

També intervingueren Conxa Tello, primera Presidenta de la Societat i Dunia Pérez, primera Directora de la Banda Jove i del Centre Autoritzat “Joaquin Olivert”. La Directora va destacar la poca visibilitat que tenen les dones al món de la música, sobre tot les directores que, per algun motiu que desconeguem, tenen més dificultats per ser directores titulars d’una banda. Posà l’exemple d’una compositora sud-americana que, per veure les seues obres publicades, necessitava que anaren signades per un home, ja que les mateixes peces composades per una dona no haurien tingut repercussió. Anna Mengual, membre de la Junta Directiva de la Societat, va ser la comissaria de l’exposició i encarregada d’obrir i tancar l’acte.

Per acabar, les nostres flautistes Ona Bellver, Noa Villarrasa, Irene Piera i Laia Bou interpretaren tres peces amb les seues flautes i, per concloure, se celebrà un vi d’honor.

Un acte multitudinari, amb més de cent assistents de tres generacions diferents, joves, adults i gent major, units la nit del dimecres, per gaudir de l’exposició i el reconeixement a les Dones Pioneres de l’Ateneu.