L’Ateneo estrenarà l’obra amb màxima puntuació del I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou

10 de julio de 2023 por
Ateneu Musical

La Banda Simfònica de l’Ateneo Musical de Cullera interpretarà el concert “La nova creació per a Banda Simfònica” el proper dissabte 15 de juliol a les 20:00 a l’Auditori Municipal de Cullera, on estrenarà tres primers premis del I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou, un d’elles, el premiat amb màxima puntuació.

Esta obra és Bodas de Sangre, de León Pedro Durán. Es tracta d’un poema escènic que representa el llibre homònim de Federico Garcia Lorca. L’obra narra el casament d’un xic i una xica, encara que la xica continua enamorada de Leonardo, la seua primera parella, fet que ocasiona gran conflicte el dia de les noces. Bodas de Sangre va obtenir 98,72 punts, la màxima puntuació atorgada este I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou.

Les altres dues obres a estrenar són Les âges du Soleil, d’Eduardo Nogueroles, i Leviathan, de Julio Domingo. Les âges du Soleil és un recorregut per la vida d’una estrella, des del seu inici com a nebulosa de matèria còsmica fins convertir-se en una nana blanca. El Leviathan és una bèstia marina de l’Antic Testament i del Talmud jueu. Este poema simfònic es basa en les mencions de la criatura a la cultura cristiana.

Amb este concert, l’Ateneo Musical haurà estrenat totes les obres premiades llevat del Premi Emili Giménez Bou, de la categoria Obra Simfònica per a Banda, atorgat a Juan Bautista Messeguer per l’obra Traumatic Symphony.