La Banda Simfònica estrena un primer premi del Concurs de Composició a la cloenda del Certamen de Cullera

17 de abril de 2023 por
Ateneu Musical

Ahir per la vesprada, la Banda Simfònica de l’Ateneo Musical de Cullera va participar a la cloenda del LXXV Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Cullera”, en què va estrenar A Flight to the Future, obra de Pedro Pires que va guanyar un primer premi i una menció d’honor al I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou.
Com és tradició a Cullera, les dues societats musicals de la localitat són les encarregades de la cloenda del Certamen que se celebra als Jardins del Mercat. En el cas de l’Ateneo, que viu un any d’estrenes gràcies a l’èxit del Concurs de Composició, va decidir que era l’ocasió perfecta per estrenar un dels primers premis.
A Flight to the Future, del portuguès Pedro Pires, conta la història del primer vol transatlàntic entre Lisboa i Rio de Janeiro el 17 de juny de 1922, amb totes les complicacions que suposà aquell fet. El vol va ser una celebració del centenari de la independència de Brasil i, amb esta obra composada cent anys després, Pires vol destacar aquella efemèride.
També van interpretar el pasdoble Jenaro Melguizo, del compositor Óscar Navarro, qui va acudir a l’acte. En acabar les actuacions de les bandes i l’entrega de premis, l’Ateneo tancà la nit amb una desfilada.