La Banda Simfònica estrena tres primers premis del I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou

29 de enero de 2023 por
Administrator


La Banda Simfònica estrena tres primers premis del I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou


La Banda Simfònica de l’Ateneo Musical de Cullera estrenà el 29 de gener a l’Auditori Municipal tres obres guardonades amb un primer premi al I Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou, sota la direcció de Ferrer Ferran.
Les tres obres, reconegudes amb l’honor de ser interpretades per l’Ateneo, foren Terras galegas, de José Ramón Rico, Tagus, d’Ángel Luis Fernández, i Lepanto 1571, de David Rivas. Les tres van aconseguir un primer premi a la categoria d’Obra de Concert, a més d’una menció d’honor per a Lepanto 1571.
Terras galegas es basa en un viatge per tal de mostrar la riquesa natural, gastronòmica i de patrimoni de què gaudeix Galícia; Tagus narra la llegenda de l’origen del riu Tajo i la ciutat de Toledo; i Lepanto 1571 és un poema commemoratiu del 450 aniversari de la Batalla de Lepanto.
A més, la Banda interpretarà com a obra inicial Jordi Mayor, pasdoble del mestre Ferrer Ferran dedicat a l’alcalde de Cullera, i tocarà per primera vegada The World of Dreams, d’Eduardo Nogueroles, compositor guanyador d’un primer premi, però amb una obra diferent. Com a solistes estaran Eduard Gisbert Vañó al bombardí i David Szajner Costa a la tuba.
A l’acte assistiren els membres de la Junta Directiva de l’Ateneo; membres de la corporació municipal, presidits per l’alcalde, Jordi Mayor; els quatre compositors, José Ramón Rico, Ángel Luis Fernández, David Rivas i Eduardo Nogueroles; i presidents d’altres entitats musicals i locals.