La Banda Infantil estrena ‘Toro Sentado’, primer premi del I Concurs Internacional de Composició Emili Giménez Bou

22 de diciembre de 2022 por
Ateneu Musical

La Banda Infantil de l’Ateneo Musical de Cullera va estrenar el passat dimecres 21 de desembre l’obra Toro Sentado, de Vicente Sanchis Martínez, que va guanyar el primer premi de la categoria “Obra per a banda limitada o infantil” del I Concurs Internacional de Composició Emili Giménez Bou.

A concert van estar presents el president de la Societat, Armand Calatayud, la Junta Directiva i el compositor de l’obra interpretada, Vicente Sanchis Martínez.

Toro Sentado és una breu peça per a banda de vents infantil. Amb una rítmica proposada amb un llarg ostinato de percussió, ofereix un caràcter de dansa tribal indígena. La percussió corporal simbolitza l’esperit dels rituals pagans de les antigues tribus, mentre que la melodia atorga personalitat i força a l’obra.

El seu compositor, Vicente Sanchis Martínez, va nàixer l’any 1995 a Manuel, on començà els seus estudis musicals. Va obtenir la llicenciatura al Conservatori Superior de Música de Badajoz, en l’especialitat de trompa. Ha guanyat diversos primers premis de direcció, als concursos internacionals de la Banda Municipal de Badajoz 2019 i als International Music & Star Awards 2021. És compositor autodidacta i autònom i la seua especialitat és la banda de vent.

La segona edició d’este concurs serà el proper 2024, ja que al llarg del 2023 s'interpretaran les obres premiades. Caldrà esperar dos anys per viure una altra edició dels premis, que han tingut un gran èxit. El I Concurs Internacional de Composició Emili Giménez Bou, iniciativa del director i compositor Ferrer Ferran, va rebre fins a 41 obres de diversos llocs de València, d’Espanya i fins i tot obres internacionals, des de Portugal, Països Baixos o Itàlia.