L'Ateneu Musical presenta el Club de Lectura

24 de abril de 2024 por
Ateneu Musical

Ahir, 23 d’abril, Dia Internacional del Llibre, l’Ateneu Musical va presentar el seu nou Club de Lectura, una de les noves iniciatives que està posant en marxa la Societat per promoure la cultura.

L’acte va ser presentat pel president de la Societat, Armand Calatayud, la delegada de Cultura de l’Ateneu, Anna Mengual, i la coordinadora del Club de Lectura, Matilde Gordero. També estaven presents la regidora de Cultura, Silvia Roca, i el regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete; i representants i la directora de Caixa Popular Cullera, Aida Beltran, que és patrocinador de la Societat i les seues iniciatives. L’Ateneu va agrair tant a l’Ajuntament de Cullera com a Caixa Popular Cullera la seua participació en este Club.  

Després de la tornada del teatre a l’Ateneu, la següent branca artística que s’ha tingut en compte ha sigut la lectura. Este Club es marca l’objectiu de facilitar i aprofundir en el món de la literatura i que totes aquelles persones que vulguen gaudir-ne, ho puguen fer apropant-se a la nostra Societat.

La presentació va ser tot un èxit. El Club de Lectura va marcar un límit de 20 persones per a funcionar bé i, de les 50 presents a l’acte, es van apuntar 28. En cas de no poder assistir totes i tots, es farà una llista d’espera per si algun membre no pot assistir a una sessió.

A la presentació, tant Matilde Gordero com Anna Mengual van explicar el funcionament i les normes del Club de Lectura. A les sessions, es farà una ronda ràpida sobre alguns aspectes que es vulgues destacar del llibre que s’haja llegit, que hagen cridat l’atenció, preguntes, possibles interpretacions si recorda a altres obres; el context de l’obra, els seus aspectes tècnics i s’acordarà l’obra per a la següent sessió. La coordinadora va destacar que res és obligatori, es pot assistir al Club per escoltar.

Els llibres es podran obtenir de diferents maneres: compra, préstec de la biblioteca, e-book o llibre digital. Es poden demanar a la xarxa digital de la biblioteca pública o en préstec a la biblioteca municipal, que ens ha brindat l’oportunitat d’utilitzar el servei per al Club.