Comença la II edició del Concurs de Composició Internacional “Emili Giménez Bou”

5 de febrero de 2024 por
Ateneu Musical

El Concurs de Composició Internacional és una iniciativa de l’Ateneo Musical de Cullera per donar veu i reconeixement a la creació musical. Per eixe motiu, va dirigit a aquelles compositores i compositors que vulguen donar a conèixer les seues obres presentant-les al Concurs.

El concurs te caràcter biennal donat que la interpretació de les obres guanyadores es produeix en el segon any de l´edició.

En la seua primera edició, el Concurs va tenir fins a 41 participants i es van repartir 7 mencions d’honor i 17 obres seleccionades per ser interpretades per les diferents agrupacions de l’Ateneo. Durant el final de 2022 i tot el 2023, s’han anat interpretant estes obres, totes elles primers premis al concurs. Quasi 30 obres van aconseguir els primers premis en una edició que, com els guardons demostren, ha sigut d’una grandíssima qualitat. L’obra amb millor puntuació va ser Bodas de Sangre, de León Pedro Durán, que va obtenir 98.72 punts i va ser estrenada el 15 de juliol per la Banda Simfònica. El premi Emili Giménez Bou, atorgat al projecte seleccionat per a la composició d’una obra, va ser per a Traumatic Symphony, de Juan B. Meseguer, estrenada el 21 d’octubre.

Amb esta gran participació i millor nivell, conclou la primera edició del Concurs de Composició Internacional Emili Giménez Bou de l’Ateneo Musical de Cullera.

Per a la II edició, s’han renovat les bases prenent nota de  l’experiència de la primera edició. Cal destacar que en aquesta nova aposta, com a novetat, es crea el premi Dona Compositora, que aposta per la visibilitat de les dones compositores en un món en el que hi ha poques i, les que hi ha, no tenen les suficient oportunitats per donar a conèixer la seua obra. Amb este premi, el concurs s’apropa a la vessant més social i igualitària ja present a la primera edició amb els premis per a obres de Banda Jove.

El període per inscriure’s a la segona edició ja està obert i durarà fins al 5 de setembre. Es poden consultar les bases a la nostra web.