Banda Simfònica


Formació amb una plantilla de 80-90 músics en temporada i entre 130-160 en competició, és la principal secció de la Societat i està composta per músics de totes les edats que ofereixen una mitjana de 15 actuacions anuals, amb tota mena de repertori.

Director Banda Simfònica

Andrea Gasperin


El mestre Andrea Gasperin és el Director Artístic i titular de la Banda Simfònica de l'Ateneo Musical de Cullera des del novembre de 2023. 

Guanyador de la “Batuta d’Or” en el World Music Contest de Kerkrade (Holanda) en 2013, únic italià en la història del concurs, és també rebedor d’altres importants premis internacionals al capdavant de diversos conjunts a Europa, així com en reconeguts concursos de direcció.

El mestre Gasperin, després de graduar-se en trompeta, s’embarca en una carrera instrumental que el porta a col·laborar amb moltes orquestres a Itàlia i a l’estranger, així com solista amb grups de cambra i conjunts de jazz.

Al mateix temps va començar els seus estudis de direcció de banda amb José Rafael Pascual-Vilaplana graduant-se brillantment en l’ISEB de Trento en la classe de Jan Cober i Felix Hauswirth, i en direcció d’orquestra en el Real Conservatori de la Haia (Holanda) i en el Conservatori Real de Brussel·les com a millor estudiant amb “La Plus Grande Mention”, i estudia també composició i educació musical.

En la seua carrera Andrea Gasperin ha sigut director titular de diverses bandes a Itàlia i a Holanda, i director convidat tant en bandes com en orquestres professionals com les bandes municipals de Barcelona, A Corunya, Santiago de Compostel·la i orquestres simfòniques, tant per a programes simfònics com per a òperes de l’Arena de Verona, Friuli Venezia Giulia, Liège (Bèlgica), North Netherland Orkest (Holanda) i Teatre Bolshoi a Rússia, entre altres.

Andrea Gasperin és director artístic de l’Orquestra de Vents Brixiae Harmoniae a Itàlia, professor de música de cambra en el Conservatori de Cagliari i de direcció de banda en el Conservatori de Milà, i segueix la seua activitat com a director convidat així com oferint “masterclass”.