Societat "Ateneu Musical" de Cullera - Web oficial

Director Banda Joven

 

 

 JOSÉ SALMERON ALEMANY

 

Naix l'any 1988 i comença els estudis musicals a l'escola de música de Montserrat a l'edat de 7 anys, posteriorment estudia l'enseyança professional al Conservatori Professional de Montroi i l'ensenyança superior al Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València amb el catedrátic Joaquín Gericó.

A l'àmbit de la interpretació ha realitzat cursos de perfeccionament amb Magdalena Martínez, Juana Guillem, Vicens Prats, Miguel Ángel Angulo, Salvador Martínez, Andrés García, Mª Dolores Tomás, José Mª Sáez Ferriz, Miguel Llopis, Ricardo Borrull i el "Quintet Cuesta", a més, ha rebut classes magistrals de Raffaele Trevisani, Clara Novakova i Virginie Reibel. Col·labora amb l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Banda Simfònica Municipal d'Albacete, Banda de la Federació de Societats Musicals de la CV, Quintet Piú Forte, VentsArt Ensemble, Simfònic Wind Ensemble, etc.

L'any 2010 guanya el primer premi del XIII Concurs Nacional de Joves Intèrprets "Ciutat de Xàtiva". Ha realitzat el Màster en professor de secundària per la Universitat de València i Postgrau en interpretació musical al Conservatori Superior de Música d'Aragó amb els flautistes Jaime Martín, Emily Beynon i Félix Renggli.

Com a director, recentment ha guanyat el primer premi en el VII Certamen de Bandes Juvenils de Beniarrés i el segon premi al Concurs de Bandes Juvenils de Moncada amb la Banda Juvenil de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat i ha dirigit l'Orquestra de la Societat l'Om de Picassent, la Banda Infantil i la Juvenil de la Unió Musical de Carlet. Ha estudiat direcció de Banda a l'acadèmia de José R. Pascual Vilaplana, amés de rebre classes de Manuel Godoy, Rafa Sanz, Salvador Sebastià, Miquel Rodrigo, Andrea Loos, Miguel Etchegoncelay, Isabelle Ruf-Weber, etc.

En l'actualitat, estudia direcció de banda amb el mestre José Rafael Pacual Vilaplana i també cursa estudis superiors de direcció al Conservatori Superior de Música de Castilla-La Mancha amb els mestres Pablo Marqués, Juan Luis Martínez i Rafa García.

És director de l'escola de música i del Centre Autoritzat d'Ensenyances Professionals de Montserrat, on imparteix classes de flauta i d'orquestra/banda. És director de la Banda Juvenil de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat, de la Banda Jove de l'Ateneu Musical de Cullera (des de 2018) i de la Banda Simfònica de la Societat Musical turisense de Turís.

ENTITATS COL·LABORADORES